Галерия - Фото

Бъдещи военни лекари получиха първите си уроци във ВМА
Прочетена: 1234 пъти
Снимки: ВМА

Новоприетите курсанти по специалност „Военен лекар” получиха своите първи уроци от едни от най-големите имена в родната медицина. Във връзка с празника на военномедицинската служба (1 септември) те посетиха част от клиниките на Военномедицинска академия, в които ще се обучават през следващите години. Това е третият випуск по проекта, стартирал през 2017 г. чрез тристранно споразумение между ВМА, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и МУ „Пр. д-р Н. Стоянов“ – Варна, съобщават от Военномедицинска академия (ВМА).

 

„Даваме ви възможности, а вие трябва се докажете достойни за предизвикателствата, които следват”, каза началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски при срещата с младежите.

 

Паралелно обучение в две специалности – без аналог у нас, осигурена специализация и избор от над 40 акредитирани специалности, безплатни курсове след завършването, шанс за бързо академично израстване – това са само част от преимуществата, които чертаят предвидимо бъдеще и отварят широк хоризонт пред бъдещите военни лекари.

 

Бъдещите лекари под пагон имаха възможност да минат на визитация с проф. Николай Петров в най-голямата клиника по реанимация.

 

„Вие сте нашето бъдеще. Колко добро ще бъде то – зависи от нас и умението ни да успеем да ви подготвим. Но преди всичко сте сбъдната мечта. Мечта, която много години се опитвахме да реализираме и накрая се осъществи. Да имаме военни лекари с възможно най-добрата подготовка”, приветства ги началникът на Катедрата по анестезиология и интензивно лечение на ВМА.

 

По време на престоя си в болницата, курсантите имаха още няколко открити урока – в Катедра „Инфекциозни болести”, Отделението по дерматология, Катедрата по физикална и рехабилитационна медицина, а безспорно най-голям бе интересът към работата в операционните зали. 

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития