Новини - България

АстраЗенека с цел да премине към изцяло електрифициран автопарк до 2025 г.
Прочетена: 64 пъти
Снимка: АстраЗенека

ALD Automotive – лидер в сферата на мобилността в България и по света, предаде на иновативната биофармацевтична компания АстраЗенека България 8 електрически автомобила Volkswagen ID.4, които да допълнят автопарка им, наброяващ вече над 70 електрически автомобила. Тази сделка е естествен ход в рамките на стратегията на АстраЗенека за пълна електрификация на фирмения автопарк у нас до 2025 г., съобщават от компанията. ALD Automotive е доверен доставчик на фирмени автомобили по модела на оперативния лизинг за АстраЗенека повече от 5 години с активен автопарк от над 100 автомобила. 

 

„Партньорството ни с АстраЗенека е ключово за нас в глобален и локален план. ALD Automotive е ексклузивен доставчик на фирмени автомобили за компанията в България и сме щастливи, че стоим неотклонно до АстраЗенека по пътя им към бърза и пълна електрификация на автопарка в подкрепа на устойчивото развитие.“, каза Владимир Тодоров, търговски директор на АЛД Аутомотив ЕООД.

 

„Като глобален бизнес, имаме ключова роля в справянето със замърсяването в световен мащаб и опазването на околната среда е важна част от нашата програма за устойчиво развитие. Поели сме ангажимент до 2030 г. въглеродният отпечатък на компанията да е нулев. Наред с това основен фокус са хората. За нас е изключителен приоритет  грижата и безопасността на нашите колеги, както и да им осигурим най-добрите условия за изпълняване на техните служебни ангажименти. Вярвам, че в лицето на ALD Аutomotive имаме правилния партньор за реализиране на нашия план за преминаване към изцяло електрически автопарк у нас само до две години.“, коментира Иван Рангелов, главен финансов директор, АстраЗенека Балкани. 

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития