Новини - Свят

AstraZeneca разпространи позиция след анализ на данни от 17 млн. поставени дози от ваксината срещу COVID-19
Прочетена: 127 пъти

"Анализ на нашите данни за безопасност, направен въз основа на приложени над 17 млн. дози от ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд-АстраЗенека, не показва  повишен риск от белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или тромбоцитопения. Всъщност съобщеният брой случаи на такъв тип събития за ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд-АстраЗенека не е по-висок, отколкото броят, който би възникнал по естествен начин в неваксинирано население."

 

Това се казва в разпространена до медиите позиция от централата на АстраЗенека (AstraZeneca). Текстът гласи още:

 

"В клиничните проучвания няма тенденции или случаи на белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или събития, които биха били свързани с тромбоцитопения.

 

Внимателният  преглед на всички налични данни за безопасност, включително и на тези събития продължава и АстраЗенека има ангажимента да споделя тази информация незабавно."

 

От компанията обръщат внимание също така, че Европейската агенция за лекарствата е изискала оценка за събития, свързани с тромбоцитопения, от други производители на ваксини срещу COVID-19 (съгласно комуникация от 11 март, 2021 г.)

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития