Новини - България

ARPharM е с ново ръководство
Прочетена: 878 пъти
Снимка: Redmedia.bg

Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) вече има нов Управителен съвет (УС). Промяната е направена на редовно отчетно-изборно заседание на Общото събрание, проведено на 18 май 2021 г.

 

За председател с двегодишен мандат е избран д-р Светослав Ценов, директор за България, Румъния и Унгария на фармацевтична компания Astellas, а заместник-председател по традиция на приемственост става д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на Амджен България и досегашен председател на асоциацията.

 

 

Останалите членове на УС на ARPharM са: Екатерина Карпузова - Байер България, д-р Ана Цакова – Мерк България, Сава Тодоров - Мерк Шарп и Доум България, Хишам Сабри - Рош България и Тодор Кесимов - Такеда България.     

 

Новото ръководство на ARPharM ще продължи усилията на организацията в посока подобряване на достъпа на българските пациенти до качествено, съвременно и ефективно лекарствено лечение и ще си сътрудничи с всички държавни институции и пациентски организации за изготвянето на балансирани политики за подобряване на здравната система у нас.

 

Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) е създадена през 1996 г. в гр. София като сдружение с нестопанска цел и вече повече от двадесет и пет години обединява научноизследователски ориентирани фармацевтични компании от цял свят, работещи на българския пазар. Членове на ARPharM са 24 международни производители на лекарства, чиято основна дейност е да инвестират в развитието на нови лекарствени продукти, които спасяват или удължават човешкия живот, или значително подобряват качеството му. Асоциацията е асоцииран член на Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации (EFPIA).

Коментари

март 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития