Новини - България

Амджен България е с нов шеф
Прочетена: 207 пъти
Снимка: Амджен

Д-р Алина Кулчеа поема управлението на Амджен за България и Румъния, съобщиха от американска многонационална компания, лидер в биотехнологичния сектор. Тя наследява досегашния директор д-р Красимира Чемишанска. 

 

Д-р Кулчеа е завършила медицина в Университета „Карол Давила“ в Букурещ и има над 25-гoдишeн опит във фармацевтичната индустрия, ĸъдeтo e зaeмaлa paзлични пoзиции. Преди да започне работа в Амджен, е била заместващ длъжността „Регионален мениджър“ и ръководител "Връзки с институциите и достъп на пациента" в Новартис Румъния. 

 

През 2018 г. д-р Алина Кулчеа стартира кариерата си в Амджен и със своя лидерски опит, ангажираност и креативност, допринася за бързото развитие на румънското подразделение. В резултат на това се регистрира увеличение на приходите, подобрява се достъпа до пазара и се затвърждава положителният имидж на компанията, в съответствие с етичните норми.

 

"Да ръководя и българското, и румънското подразделение е едновременно чест и огромна отговорност. Бих искала да благодаря на д-р Красимира Чемишанска за нейната отдаденост и превъзходния начин на управление, благодарение на които през годините тя затвърди имиджа на Амджен в България, като силна и уважавана фармацевтична компания", заяви д-р Алина Кулчеа.

 

"Свидетели сме на значителни предизвикателства на глобално и европейско ниво – геополитически смущения, последствия от COVID-19, повишаваща се инфлация, променяща се регулаторна среда. Всички те доведоха до необходимостта от създаване на оперативен модел, който да осигури синергия в мащаба и оптимизиране на компанията, за да се справим с всички външни промени. Същевременно трябва да продължим да се развиваме и да се фокусираме върху нашата мисия, а именно да предоставим на пациентите нови, високо ефективни биологични терапии. Създаването и внедряването на нови иновативни лекарства, предназначени за пациенти със сериозни заболявания, е най-добрият начин, по който Амджен може да допринесе за общото благо. Обществото днес се сблъсква с множество здравни предизвикателства и ние работим, за да ги преодолеем, като си сътрудничим с институции, пациентски организации и медицински специалисти. Бих искала да изразя благодарността си към екипите и на България, и на Румъния,  и вярвам, че заедно ще продължим да работим за развитието на Амджен, като фокусираме вниманието си върху нуждите на пациентите и насърчаваме диалога с всички звена в здравния сектор", каза още Алина Кулчеа.

 

***    
Амджен България заема едно от водещите места сред компаниите, работещи върху биотехнологичните и биоподобни терапии. Филиалът участва активно в глобални програми за фармацевтични изследвания и развитие, като се фокусира върху важни терапевтични области като онкология, хематология, сърдечно-съдови и възпалителни заболявания, чупливост на костите и нефрология. Амджен изгради собствена логистична база в България, осигуряваща навременен достъп до лечения и лекарства на нуждаещите се пациенти.

 

Фармацевтична компания Амджен разгръща потенциала на биологията в полза на пациентите, страдащи от сериозни заболявания, като открива, разработва, произвежда и доставя иновативни лекарства за хуманна употреба. Този подход почива върху използването на инструменти като най-високите достижения на човешката генетика за разгадаване на сложната природа на заболяванията и задълбочено разбиране на основите на човешката биология.

 

Амджен насочва своите усилия в сферата на нерешените медицински проблеми и използва своя експертен опит в областта на биологичното производство за намиране на решения, които подобряват лечебните резултати и чувствително променят качеството на живот. Пионер в областта на биотехнологиите от 1980 г., Амджен се разраства и превръща в една от най-големите независими компании за биотехнологии в света с милиони пациенти във всички краища на планетата, разработвайки поредица от лекарства с революционен потенциал.

Коментари

декември 2023

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития