Новини - България

Агенция „Медицински надзор" е с нов шеф - отделят трансплантациите в самостоятелна структура
Прочетена: 52 пъти
Снимка: МЗ

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков взе решение за смяна на ръководството на Изпълнителна агенция „Медицински надзор" (ИАМН), съобщават от министерството. Причината - предстоящо преструктуриране на агенцията и отделянето на Изпълнителна агенция по трансплантациите в самостоятелна структура.

 

От вчера поста изпълнителен директор на ИАМН поема Иванка Динева на мястото на досегашния шеф на структурата проф. Росен Коларов.

 

Иванка Динева работи в системата на здравеопазването от 2002 г. Започва като младши експерт „икономист" в районен офис към РЗОК – София столична и достига до длъжността главен експерт. От 2008 до 2012 г. е заемала последователно няколко длъжности в Централно управление на НЗОК – главен юрисконсулт, и.д. Началник на самостоятелен отдел „Правен" и Директор на дирекция „Правна".

 

От 2012 г. до началото на 2017 г. работи като консултант в частния сектор, адвокат към Софийска адвокатска колегия, Съветник на министъра на здравеопазването и подуправител на НЗОК в периода октомври 2015 -февруари 2017 г.

 

От май 2017 г. до декември 2020 г., Динева е съветник на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика, а от декември 2020 г. до септември 2022 г., директор на Столичната здравна каса.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития