Новини - България

Аджибадем Сити Клиник запазва собствеността си в България
Прочетена: 189 пъти

Аджибадем Сити Клиник спира процеса на продажба на веригата болници в България, като ще запази съществуващата структура, съобщават от лечебното заведение. В съобщението до медиите се посочва:

 

„Групата реши да преразгледа решението за продажбата заради подобряването на факторите в турската финансова стабилност и намаляващия валутен риск. Аджибадем Сити Клиник ще продължи да осигурява най-висок стандарт здравни услуги в България и региона в дългосрочен план. Непосредствено пред групата предстои реализиране на стратегически решения и одобрени инвестиции. През следващата една година инвестиционния план на групата  възлиза на 18 млн. лева, които ще бъдат разпределени за технологии и подобряване на сградния фонд в лечебните заведения.“

 

Турската болнична група Acibadem (Acibadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş) навлезе в България през юни 2016 г., като придоби Болница Токуда и се сля със Сити Клиник, създавайки най-голямата верига лечебни заведения у нас – Аджибадем Сити Клиник. Групата включва четири болници и три медицински центъра, като и трите столични болници са единствените у нас, акредитирани от Joint Commission International (JCI).

Коментари

март 2023

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития