Новини - България

Адвокат Ангелова: Структурата на ЦФЛД не позволява да се извършат посочените престъпления
Прочетена: 461 пъти

Организацията и структурата на Център „Фонд за лечение на деца“ не позволяват Павел Александров да взима самостоятелни решения, да извършва присвоявания, да допусне безстопанственост и т.н. Това заяви в предаването „Преди всички“ по БНР Диана Ангелова, адвокат на бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров.

 

Според нея, в обществото се насади мнението, че бившият директор и служители на фонда са ограбвали децата и са извършвали присвоявания, което не е така. Обвинението е изключително общо, то касае сговор за извършване на престъпления, някои от които взаимно се изключват, защото не могат да бъдат извършвани заедно с други лица, каза Ангелова. Според нея, целта е „окалянето на авторитета на Александров“, а в резултат на акцията се е стигнало и до сриване на доверието към фонда.

 

Относно обвинението за ползването на тесен кръг експерти, адвокатът посочи, че за подобни тежки заболявания експертите у нас не са чак толкова много. Ангелова каза още, че иззетите от Александров имуществени ценности са част от семейно наследство на съпругата му.

 

Припомняме ви, че миналата седмица Специализираната прокуратура и ГДБОП извършиха акция в ЦФЛД, при която задържаха директора на фонда Павел Александров и още 7 админстративни служители. След 24 часа в ареста те бяха освободени под гаранция. Срещу 5 от тях е образувано производство за организирана престъпна група, а останалите трима ще бъдат свидетели по делото.

Няколко часа след акцията във фонда за негов директор бе назначен проф. Владимир Пилософ.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития