Новини - България

72-часов арест постанови прокуратурата за директора на РЗОК - Ловеч
Прочетена: 117 пъти
Снимка: Pixabay.com

С постановление на наблюдаващия прокурор вчера Окръжната прокуратура в Ловеч е удължила на 72 часа срока на задържане на директора на Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) в града д-р Антонио Маринов.

 

Прокуратурата е привлякла д-р Маринов в качеството на обвиняем за длъжностно престъпление, уточняват от държавното обвинение. Оттам информират, че в нарушение на действащото законодателство и  на служебните си задължения като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно задължение д-р Маринов е сключил през 2017 г. два договора с частното лечебно заведение “МБАЛ Кардиолайф” ООД – Ловеч  за извършване на болнична помощ по клинични пътеки и за извършване на амбулаторни процедури, с цел да набави за другиго - “МБАЛ Кардиолайф”ООД облага, като от деянието са настъпили значителни вредни последици за бюджета на НОЗК за 2017 г. в размер на 979 925 лв. От прокуратурата уточняват, че с действията си директорът на РЗОК - Ловеч е нарушил разпоредбите на Закона за здравното исигуряване (ЗЗО), Закона за лечебните заведения (ЗЛЗ), Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (ЗБНЗОК) за 2017 г. и Националния рамков договор за медицинските дейности (НРДМД) за 2017 г.      

 

Следствените действия продължават, информират още от прокуратурата.

 

Припомняме, в четвъртък д-р Антонио Маринов бе арестуван при акция на ДАНС и полицията. С разрешение на Окръжния съд в Ловеч бе претърсена и сградата на РЗОК, разпитани бяха и служители на касата.  

Коментари