Любопитно -

7% от американците вярват, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави
Прочетена: 175 пъти
Снимка: Pixabay

Седем процента от всички възрастни американци вярват, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави. Това показва национално представително онлайн проучване, поръчано от Innovation Center of U.S. Dairy.

 

The Washington Post изчислява, че това са около 16.4 млн. неинформирани хора, които обаче пият мляко. Оказва се, че популация, равна на тази в Пенсилвания, не знае, че шоколадовото мляко всъщност е мляко, какао и захар, допълва изданието.

 

Independent уточнява, че излседването е проведено сред 1000 души над 18-годишна възраст и около 48% от тях не знаят откъде идва шоколадвото мляко. А любопитното е, че 29% от американците използват децата си, като оправдание, за да купят шоколадово мляко за себе си.

 

Наблюденията на изследователите от десетилетия показват, че американците са селскостопански неграмотни, пише The Washington Post. Те не знаят къде се създават храните и как стигат до магазините. При някои популации познанията за храните са още по-смущаващи. Изследване сред ученици от четвърти, пети и шести клас в Калифорнийско училище показва, че половината деца не знаят, че киселите краставички всъщност са краставички или че лукът и марулите са растения. А 3 от 10 деца не знаят, че сиренето е направено от мляко.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития