Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

400 медици и техните семейства под карантина получиха хранителни продукти от кампанията "Заедно ще се справим"
Прочетена: 112 пъти
Снимки: БЛС

За месец, от старта на кампанията „Заедно ще се справим“, 400 медици и техните семейства поставени под карантина получиха хранителни продукти, съобщават от Български лекарски съюз (БЛС). През изминалите няколко дни организацията е помогнала на колегите си от Пазарджик и Клиника по Анестезиология и Интензивно Лечение на УМБАЛ “Александровска".

 

"Докосна ни трогателната история на дядо Въло, пенсиониран фелдшер от с. Добролево, който дари цялата си пенсия, за да помогне на своите колеги от Видин, борещи се с коварната болест. За добрината си дядо Въло получи  хранителни продукти, лекарства и лични предпазни средства, дарени от Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология  и ОЕБ „Шалом“. Те му бяха занесени от д-р Анани Тошев от Клиниката по Очни болести на УМБАЛ “Александровска”, който  през 2017 г. оперира доблестния възрастен човек и му помага да вижда света отново", пишат от съсловната организация.


Тази седмица кампанията „Заедно ще се справим“ продължава  с дестинация Пазарджик, като се очакват и още заявки от болниците в страната.В рамките на инициативата “Заедно ще се справим” организацията е помогнала на колегите си в София, Пазарджик, Пещера, Кърджали, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Шумен, Сливен, Кюстендил, Пловдив и Видин.

 

Кампанията „Заедно ще се справим“ продължава. В централата на БЛС се подават заявки от болниците в страната и ежедневно доброволци  доставят хранителните пакети до поставените под карантина медици и техните близки. Продължава и набирането на средства, с които да се подпомогнат възможно най-много нуждаещи се.

 Средствата мога да бъдат преведени по сметката на БДО:
Банка: Уникредит Булбанк
IВАN: BG95UNCR70001523206626
BIC: UNCRBGSF
Основание: Дарение КОВИД 19

Коментари