Новини - България

300 бългаски писатели - с карти за лечение от омбудсмана
Прочетена: 334 пъти

Благотворителна инициатива на омбудсмана Мая Манолова ще осигури безплатни карти за медицинска помощ и лечение на 300 български писатели, съобщиха от пресцентъра на обществения защитник.

 

Писателите ще могат да ползват картите си в УМБАЛ "Св. Анна" в столицата, а първите 30 от тях бяха раздадени на официална церемония в лечебното заведение.

"В трудните времена, в които живеем добрите инициативи и практики не са често срещано явление и заслужават както институционална подкрепа, на каквато в мое лице като омбудсман абсолютно винаги можете да разчитате, така и чисто човешката ни благодарност. Знам от личен опит, че когато има истинска воля за добро, всички пречки са преодолими", отбеляза омбудсманът Мая Манолова.

Общо 300 творци, членове на Съюза на българските писатели, ще получат поименни карти с право на пълен безплатен достъп до всички медицински услуги на УМБАЛ "Св. Анна".

 

Директорът на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков увери творците, че специален координатор ще е на тяхно разположение и ще ги "поема" от вратата до напускането на болничното заведение.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития