Новини - България

30 ученически проекта ще се състезават в здравен конкурс
Прочетена: 270 пъти

Тридесет проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2016/2017 г. Той се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

 

Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. и е продължение на традиционния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюн”.

 

Проектите, отговарящи на регламента са 30, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати - 13 проекта; от 5-ти до 8-ми клас – 10 проекта и от 9-ти до 12-ти клас – 7 проекта.

 

Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2017 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни в сградата на Министерството на здравеопазването. Наградите за финалистите ще бъдат: 9 предметни награди, по три във всяка възрастова категория, съответно I, II и III място; 3 поощрителни награди, по една във всяка възрастова категория 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас, като и 1 специална награда за най-добро представяне в подхода „Предай нататък”.

 

Списъци с номинираните проекти, допуснати до участие във втора фаза на конкурса, можат да се намерят ТУК.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития