Събития -

юни 2023

ПВСЧПСН
   
  
15 юни
Четвъртък
21-ви Научен конгрес на БЗС
гр. Бургас
гр. Бургас
19:00 - 00:00 ч.

В периода 15-17.06.2023 г. в гр. Бургас Български зъболекарски съюз организира поредното най-голямо дентално научно събитие - 21-ви Научен конгрес на БЗС, който е част от програмата за Продължаващо медицинско обучение на Световната дентална федерация (FDI). 

 

Официалното откриване на Конгреса ще се състои на 15.06.2023 г. от 19.00 ч. на открита сцена „Охлюва”, срещу централния вход на Морската градина на гр. Бургас, а краят му ще бъде отбелязан в 20.00 ч. с коктейл в Културен център „Морско казино” - Морска градина, гр. Бургас. 

 

Официални гости на събитието ще бъдат Димитър Николов, кмет на Община Бургас, Йорданка Ананиева, зам.-кмет по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики на Община Бургас, проф. д-р Севдалина Турманова, председател на Общински съвет – Бургас, ръководствата на Гръцката дентална асоциация и Германската дентална камара, представители на институции в България и местната власт.

 

В научната програма на Конгреса лекции ще изнесат над 25 известни лектори от България, Гърция, Турция, Перу, Белгия, Индия, и Румъния. Конгресът ще бъде съпроводен от голямо Международно дентално изложение с над 44 фирми-изложители. 

 

Мероприятието се осъществява с подкрепата на община Бургас и е под патронажа на Димитър Николов, кмет на Община Бургас.