Събития -

септември 2022

ПВСЧПСН
   
  
8 септември
Четвъртък
11-ти Конгрес на Югоизточно-европейския Медицински Форум
Пловдив и Смолян
Пловдив и Смолян
00:00 - 00:00 ч.

В периода от 8 до 11 септември 2022 г. в Пловдив и Смолян ще се проведе 11-тия Конгрес на Югоизточно-европейския Медицински Форум, на който опит ще обменят водещи медицински специалисти от Европа и света. Научната програма на събитието е интердисциплинарна, като има за цел участниците да се запознаят с най-новите научни и практически разработки в различни области на медицината.

 

Сред основните теми на форума са:

- Епидемиология, Инфекциозни болести, Имунология;

- Covid-19 - последиците и отвъд науката;

- Kардиология;

- Oнкология;

- Tравма, хронична болка, спешна медицина;

- Сексуално и репродуктивно здраве;

- Насилие срещу над лекари;

- Проблеми с бежанци.

 

Доклади в отделните панели ще бъдат изнесени от над 30 водещи университетски лектори, представители на медицинските академични среди, ръководители на лечебни заведения, здравни мениджъри от България и чужбина. 

 

В рамките на събитието ще бъде проведена и кръгла маса на тема: "Обществено здраве – национални, регионални и европейски приоритети".

 

Научната програма на форума ще се проведе в „Конгресен център" – Международен панаир гр.Пловдив. Участниците в конгреса ще могат да се насладят на културно-историческото наследство на град Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година. Виртуозите от Виенската Филхармония ще открият събитието със своите изключителни изпълнения под открито небе в древния Античен театър в Пловдив. А на най-мистичното и величествено място в България – Родопите,  участниците в конгреса ще могат да се насладят на космическия глас на великата Валя Балканска и на гайдарски състав "100 каба гайди".