Новини - България

10 души от Обществения съвет подкрепиха ръководството на Фонда за лечение на деца
Прочетена: 339 пъти

Общественият съвет към ЦФЛД изразява своята категорична подкрепа на ръководството на ЦФЛД и лично на неговия директор проф. Владимир Пилософ. Това се казва в съобщение до медиите, изпратено от Министерството на здравеопазването.

„Като членове на Обществения съвет към фонда ние съзнаваме своята огромна отговорност към цялото общество и конкретно към родителите, близките и болните дечица.

С цялата тежест на професионалната и човешката си съвест, всеки от нас застава зад всяко свое гласуване и  позиция по всеки отделен случай. Всеки от нас отделя време и участва с цялото си сърце и експертиза в работата на Обществения съвет към фонда и сме възмутени от опитите  през последните месеци да бъде злонамерено използвана болката на родителите и чувствителността на обществото. Всички ние сме мобилизирали усилията, за да помагаме възможно най-компетентно и най-бързо с решенията си и гарантираме пред българското общество, че изпълняваме изключително отговорно мандата, с който сме изпратени тук“, пише в позицията.

 

Категоричната си подкрепа са заявили:

 

Председател на ОС към ЦФЛД
Теодора Иванова

 

Членове
Проф. Огнян Бранков
Проф. Пенка Переновска
Проф. Радка Тинчева
Проф. Искра Христозова
Доц.    Румен Кастелов
Проф. Златица Петрова
Проф.  Красимир Гигов
Емил Тодоров
Гергана Хрисчева


Общественият съвет се състои от 17 души. Четирима от тях обявиха през изминалите дни, че напускат съвета. Това са доц. Анелия Буева (СБАЛ по детски болести „Доктор Лисичков“ – Варна), Десислава Хурмузова (Гражданска инициатива "Спаси, дари на…"), Красимира Величкова (Български дарителски форум) и Милена Златкова (Радио „Витоша“).

 

В съобщението до медиите не се споменава каква е била позицията относно тази подкрепа на останалите двама членове на съвета Мария Чернева (БНТ) и Весела Настева (Български съюз на трансплантираните) – дали я отхвърлят или не са присъствали на днешното заседание.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития