Новини - България

Здравно министерство обяви конкурс за директори на две университетски болници
Прочетена: 339 пъти
Снимка: Pixabay.com

Министерството на здравопазването (МЗ) е обявило конкурси за директори на две университетски болници - Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Света Екатерина"  и Университетската специализирана болница за активно лечение по ендокринология  (УСБАЛЕ) "Акад. Иван Пенчев".

 

Кандидатите ще трябва да имат завършено висше образование по медицина или икономика - магистърска степен, както и да притежават квалификация в областта на здравния мениджмънт. За да участват в конкурсите, от тях ще се изисква да представят разработки с акцент върху развитието и управлението на лечебните заведения за период от 3 години, както и върху мерките за осигуряване на финансовата им стабилност.

 

Кандидатите да ръководят болница "Света Екатерина" могат да получат комплекта документи в самата болница до 14 март т.г., а срокът, в който могат да ги подадат е 21 март в деловодството на МЗ. Конкурсът ще се проведе на 22 март, от 10,30 ч. в Министерството на здравеопазването.

 

Кандидатите за поста "директор" на болница "Акад. Иван Пенчев" могат да получат документите в болницата до 7 март т.г., а срокът, в който  могат да ги подадат е 14 март в деловодството на МЗ. Конкурсът ще се проведе на 15 март от 10,30 ч. в Министерството на здравеопазването.

 

Организирането и провеждането на конкурсите е възложено на зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева. 

Коментари

декември 2018

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития