Новини - България

Здравно министерство напуска "Св. Неделя" - ще е под един покрив със Здравната каса
Прочетена: 145 пъти
Снимка: Извадка от стенограмата на заседанието от изказването на зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева

От второто полугодие на тази година Министерството на здравеопазването (МЗ), което сега се намира на площад "Света Неделя" и Централното управление на Националната здравоосигурителна каса (НЗОК) с неговите служби, които са намират на ул."Кричим" и в други сгради, ще бъдат преместени в сградата на Националния център по обществено здраве и анализи (бел. ред. - центъра по хигиена). Това става ясно от думите на председателя на Надзорния съвет на касата (НС на НЗОК) и зам.-министър на здравеопазването Жени Начева, отразени в стенограмата от последното заседание на НС на 15 януари.

 

Според Жени Начева решението е окончателно и в момента се правят необходимите разчети, изчисления и резпределения, за да стане преместването на здравните институции факт само след броени месеци.

 

Така само след няколко месеца двете най-големи и най-важни институции на здравеопазването ще съжителстват заедно под един покрив в сградата на бул. "Акад.Иван Гешов", която приютява още Българския лекарски съюз (БЛС), ректората на столичния Медицинския университет (МУ - София), Националната трудово-експертна лекарска комисия (НЕЛК), Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - София-област, Център "Фонд за лечение на деца" (ЦФЛД), както и Държавната комисия по хазарта (ДХК).

Коментари

март 2019

ПВСЧПСН
    

Събития