Новини - България

Започва делото срещу бившия шеф на Фонда за лечение на деца Павел Александров
Прочетена: 48 пъти

Близо 2 години след арестите в Център "Фонд за лечение на деца" (ЦФЛД), в Специализирания наказателен съд започва делото срещу бившия директор на фонда Павел Александров, съобщава БНР. Той е обвинен, че лично е мотивирал останалите три подсъдими - Катерина Котева, Татяна Радева и Станислава Горанова, да участват в ръководеното от него престъпното сдружение.

 

На 20 април 2016 г. разследващите обявиха, че са разбили корупционна схема за източване на ЦФЛД. На 500 страници обвинителният акт уличава Павел Александров и останалите служители на Фонда в престъпен сговор за незаконно присвояване и неправомерно разходване на средства, за прехвърляне на задължения на фонда към НЗОК и за длъжностни престъпления. 

 

Миналият август спецсъдът върна прокуратурата, заради противоречивост на обвинителния акт. Определението беше потвърдено и от вторинстанционния апелативен спецсъд, тъй като - става ясно от мотивите на съдиите Емилия Петкова, Венелин Иванов и Красимира Костова, те не са разбрали тезата на прокуратурата. Нещо повече - тримата магистрати обръщат внимание на специализираната прокуратура, че ако реши да коригира обвинителния акт, трябва да обърне внимание не само на неговата юридическа, но и на лексикалната и граматическата му издържаност и "да го изчистят от ненужно обременяващи повторения" . 

Коментари

юли 2019

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития