Събития -

октомври 2017

ПВСЧПСН
      
     
19 октомври
Четвъртък
Връчват наградите "Лекар на годината" за 2017 г.
хотел "Маринела"
гр. София
00:00 - 00:00 ч.

На 19.10.2017г., четвъртък, в зала EFE на хотел "Маринела" ще се състои официалната церемония по връчването на наградите на Български лекарски съюз (БЛС) - "Лекар на годината". Събитието се провежда за седма поредна година в Деня на българския лекар – 19 октомври, на който се чества и празника на Св. Иван Рилски – покровител на медиците.

 

"Лекар на годината" е най-престижното медицинско отличие у нас, а зад избора на наградените в различните категории, стои мнението на лекарското съсловие от цялата страна. Тази година двадесет и осемте лекарски колегии от страната са отличили за награждаване свои колеги в седем основни категории, сред които: "Млад лекар", "Принос за развитие на иновативната медицина", "Доайен в медицината" и голямата награда - "Лекар на годината" - 2017.

 

Номиниран за "Лекар на годината" - 2017 е доц. Николай Янев. Той е лицево-челюстен хирург. Познат е с работата си както у нас, така и във Великобритания. Тази година доц. Янев е извършил уникална оперативна интервенция в „Пирогов“. Той е направил операция на тумор на челюстта с хемифация томия. За осъществаването на тази операция са съчетани върховни технологии от различни европейски държави. Освен прилагането на високи технологии, в тази изключително сложна интервенция е приложен още един основен принцип на медицината на бъдещето, а именно интердисциплинарния подход, чрез съчетаване на екипи от различни специалности.

 

На събитието са потвърдили присъствието си председателят на здравната комисия в парламента – д-р Даниела Дариткова, министърът на здравеопазването – проф. Николай Петров, управителят на НЗОК – проф. Камен Плочев, зам. кметът на София в направление "Здравеопазване" – Дончо Барбалов, управители на най-големите университетски болници в страната и др.