Новини - България

Видео поредица "Лекари по време на пандемия" ни среща с героите в бяло
Прочетена: 167 пъти
Снимки: БЛС

Български лекарски съюз (БЛС) и сдружение "Избери България" стартират съвместна инициатива – социално значима документална поредица под надслов "Лекари по време на пандемия".

 

"Във времето, когато светът е покосен от пандемията Ковид-19, в България погледите на надеждата са отправени към лекарите. След години на недооценяване, критики и подозрителност, обществото, политиците и медиите отново се обърнаха към хората, в чийто ръце е здравето ни.

 

Реабилитацията, случила се спонтанно и във време на нужда, е съвсем заслужена. Сред българските лекари има примери на всеотдайни, знаещи и можещи специалисти, които прилагат най-добрите медицински практики, допринасят за здравето на пациентите и спасяват живота им", споделят от съсловната организация.

 

Поредицата „Лекари по време на пандемия“ ще срещне зрителите с тези, които и след извънредното положение продължават да се грижат за своите пациенти. Сега, когато постепенно възстановяват ритъма си на работа, те ще споделят преживените трудности и новите предизвикателства. Ще говорят не само лекари от т.нар. „първа линия“, но и онези, които трябва да лекуват в условия на карантина, когато пациентите се страхуват да отидат в болница или на преглед. Как се отразява новият вирус на съществуващите заболявания и какви ще са правилата за поведение на пациентите с различни диагнози в реалността на Ковид-19 разказват героите на поредицата - специалисти по различни значими социални заболявания.

Коментари

юли 2020

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития