Новини - В медиите

В. „Телеграф“: Кренвирши ни докарват диабет
Прочетена: 190 пъти

Консумацията на кренвирши, майонеза, лютеница и други "индустриални храни" може да ни докара диабет заради захарите, наблъскани в тях. Причината е, че масово в хранителните продукти се влага нишесте, прости захари и/или глюкозофруктозен сироп, пише в днешния си брой в. „Телеграф“ като се позовава на д-р Сергей Иванов, директор на Центъра по биология на храните.

 

Така съдържанието на захари в майонезата например може понякога да достигне по количество, това като във вафлите. Иванов посочи обаче, че за да се стигне до диабет, човек буквално трябва всеки ден да яде подобни храни. В най-рисковата група попадат младите хора, които ежедневно консумират кренвирши и лютеница.





Коментари

септември 2020

ПВСЧПСН
 
    

Събития