Събития -

ноември 2018

ПВСЧПСН
   
  
8 ноември
Четвъртък
В Пловдив откриват зъболекарски кабинет за хора с увреждания
гр. Пловдив
гр. Пловдив
11:00 - 12:00 ч.

На 08.11.2018 г., четвъртък, от 11:00 часа във Факултета по дентална медицина на Медицински университет - Пловдив (I етаж, бул. Христо Ботев №3) ще бъде официално открит специализиран кабинет за дентално лечение на хора с увреждания.

 

Кабинетът е оборудван със специална платформа така, че да отговаря на приетите норми и изисквания в Европейския съюз за лечение на хора със специфични потребности, по-конкретно с трайни двигателни увреждания и придвижващи се с помощта на колички.

 

Инициативата на ръководството на Факултета по дентална медицина, подкрепена от ректорското ръководство на МУ - Пловдив надгражда възможностите за практическо обучение на студентите за спецификата на лечението на такъв тип пациенти.

 

Във факултета се обучават на английски език над 480 граждани от европейски държави и 820 студенти на български език, като бъдещи дентални лекари те трябва да са подготвени адекватно да провеждат подобно специфично дентално лечение.

 

Средствата за изграждането и оборудването на кабинета са осигурени изцяло от МУ - Пловдив.

 

На откриването са поканени хора с увреждания, които се придвижват с помощни колички, и ще бъдат демонстрирани възможностите на денталния кабинет.