Новини - В медиите

В. "Монитор": Медицински одит крие документи от прокуратурата
Прочетена: 106 пъти
Снимка: Pixabay.com

Изпълнителната агенция “Медицински одит" (ИАМО) е дала на прокуратурата 50% по-малко материали от необходимото по време на проверката там за закононарушения, съобщи пред „Монитор" ръководителят на Върховна административна прокуратура и зам. главен прокурор Ася Петрова, пише в днешния брой на изданието.

 

Вестникът припомня, че на 22 март т.г. ВАП започна проверка в медицинския ДАНС след сигнал от служител в агенцията. Сигналът е за системни закононарушения при извършването на административно-наказателната дейност на агенцията, както и за методически указания, които противоречат на Закона на административните нарушения и наказания. В него се твърди, че в агенцията е въведен предварителен съгласувателен ред при извършването на проверки по медицинския одит, което е незаконно.

 

„След започване на проверката от агенцията бе изискан регистъра на водените административно-наказателни преписки и самата документация. При съпоставка се оказа, че представените преписки са с 50% по-малко от описаните в регистъра. Включително липсваше преписката за починало бебе в Стара Загора. Изискахме от ИАМО допълнителни материали, т.е. административно-наказателни преписки, които са приключили с прекратяване по маловажност. Сега вече ВАП е получила всичко. Проверката продължава", обясни пред “Монитор" Ася Петрова.

 

Пред прокуратурата от ИАМО обяснили, че първоначално не разбрали добре и се объркали колко и каква документация да предоставят за проверката.

 

Пълният текст на статията четете в днешния брой на в. "Монитор".

Коментари

септември 2019

ПВСЧПСН
      
      

Събития

Няма събития