Новини - България

В. "24 часа" награди 550 медици в инициативата "Лекарите, на които вярваме"
Прочетена: 77 пъти
Снимка: ВМА

550 лекари - доказани специалисти, техните ученици и дори потомци, бяха отличени в поредното годишно издание на инициативата „Лекарите, на които вярваме" на „24 часа". Те получиха своите отличия на тържествена церемония в НДК вчера. 

 

Със 100 повече спрямо миналата година са лекарите, спечелили доверието на своите пациенти, които ги номинират за лигата, обяви издателят на „24 часа" Венелина Гочева. На този фон обаче не по-малко са младите лекари специализанти, които всяка година напускат България заради ниското заплащане и тежките условия на работа. Затова тазгодишната церемония на „Лекарите, на които вярваме" бе посветена и на тях, уточняват от изданието.

 

За да им вдъхне вяра и подкрепа, „24 часа" поиска от директорите на големи и университетски болници, които обучават специализанти в цялата страна, да допълнят списъка на доказаните лекари с номинации на специализанти. Макар и в началото на професионалния си път, те се отличават с хъс, знания, умения и желание да останат в България въпреки трудностите. А самите специализанти очертаха проблемите пред своите ментори и началници.

 

Не заплатата, а условията на работа и менторите, които водят обучението, са водещи при избора на младите специализанти да останат в България, стана категорично ясно от думите им. Наред с благодарностите обаче те призоваха и за повече колегиалност и съвместна работа в съсловието, пише изданието.

 

Веднага след церемонията по награждаването от Военномедицинска академия (ВМА) се похвалиха, че отличените в престижната класация специалисти от лечебното заведение са над 40.

Коментари

септември 2019

ПВСЧПСН
      
      

Събития

Няма събития