Новини - България

Удължават със шест месеца срока за подновяване на личните документи
Прочетена: 120 пъти
Снимка: Pixabay.com

Със шест месеца се удължава срокът на валидност на документите за самоличност (лични карти и шофьорски книжки) на българските граждани, които е трябвало да си сменят документите по време на извънредното положение. Това стана ясно на брифинг в Министерски съвет във връзка с промените, свързани с административни услуги за граждани и приети с влизането в сила на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

 

Тези от тях, чиято валидност е изтекла, ще могат да се ползват, но само в рамките на страната, уточни Светлана Ценева, директор на Дирекция „Български документи за самоличност“. Тя обясни, че периодът, в който е трябвало най-много хора да си сменят документите през тази година, е юни-август.

 

Старши комисар Николай Николов, директор на Дирекция „Миграция“ от МВР, обяви, че се удължава и срока на валидност на документите за пребиваване на постоянно и дългосрочно пребиваващи чужденци със шест месеца. Удължава се и срока на валидност на документите на граждани на Европейския съюз и на членовете на техните семейства, които са в България. Чужденците, които са с продължително пребиваване тук, т.е. до една година, и чиито срок на документи изтича по време на извънредното положение, ще трябва да подадат документи за подновяването им в срок до 14 дни след изтичане на извънредното положение.

Коментари

юли 2020

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития