Събития -

октомври 2019

ПВСЧПСН
 
   
17 октомври
Четвъртък
Церемония по награждаването на Лекар на годината 2019
София Хотел Балкан
гр. София
19:00 - 00:00 ч.

На 17.10.2019 г., четвъртък, от 19:00 ч. в зала Роял на София Хотел Балкан ще се проведе тържествената церемония по връчването на отличията Лекар на годината 2019, съобщават от Български лекарски съюз (БЛС). Традиционните награди на организацията се връчват в навечерието на Ден на българския лекар.

 

Съсловната организация е получила десетки номинации от цялата страната в категориите: “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“; „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“; „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България; „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2019“.

 

Имената на победителите ще бъдат обявени по време на тържествената церемония. Сред официалните гости ще са Диана Ковачева - омбудсман на Р България, Кирил Ананиев - министър на здравеопазването, д-р Даниела Дариткова - председател на парламентарната комисия по здравеопазване, депутати, директори на болници, представители на различни организации в здравеопазването, лекари.Тази година БЛС ще връчи и три специални награди. Едната от тях посветена на инициативата  “Добрата дума лекува“, която е част от националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева. В централата на съсловната организация са изпратени стотици благодарствени писма, придружени със снимки. Най-много “добри думи” бяха получени за д-р Здравко Пенков от Сливен, който ще бъде отличен по време на церемонията.Другите две специални награди ще бъдат връчени на д-р  Елиас Хаддад, който оперира под светлината на фенер и д-р Илиян Траянов, който заедно с колегите си от МБАЛ-Пазарджик,  спаси родилка с амниотична емболия и ДИК синдром.