Новини - България

Тева дарява на здравно министерство медикаменти за потенциално лечение на COVID-19
Прочетена: 3960 пъти

Израелският фармацевтичен гигант Тева, който работи в България под името Актавис, дарява на Министерство на здравеопазването 100 опаковки хидроксихлорохинов сулфат (hydroxychloroquine sulfate) и 200 опаковки от продукт, съдържащ азитромицин  (Azithromycin), с цел лечение на пациенти заразени с COVID-19.

 

„Веднага след като научихме за потенциалните ползи от употребата на посочените медикаменти, Тева в България положи изключителни усилия, за да може количествата да бъдат дарени на Министерство на здравеопазването в максимално кратки срокове. Според медицински специалисти, дареното количество ще се използва за потенциално лечение на близо 100 пациента“, споделя Николай Хаджидончев, изпълнителен директор на Актавис ЕАД.

 

Тева Фармасютикълс (Teva Pharmaceuticals) е глобален лидер в разработката и производството на генерични и иновативни медикаменти. След придобиването от Тева (Teva) на Актавис Дженерикс (Actavis Generics), компанията е собственик на двата нaй-гoлeми фapмaцeвтични зaвoдa в Бългapия - в Дyпницa и Tpoян . В България компанията работи под името Актавис.

Коментари

май 2020

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития