Новини - България

Стартира програмата на БЛС за подпомагане на млади лекари
Прочетена: 141 пъти
Снимка: Pixabay.com

От днес, 1 февруари, стартира програмата на Български лекарски съюз (БЛС) за подпомагане развитието на младите лекари, съобщават от съсловната организация. Те уточняват, че в годините, като приоритетна цел на съюза се е оформило задържането на младите специалисти в България и връщането им от чужбина, предлагайки им стимули и възможности за адекватно кариерно и академично развитие в страната ни. В предходните години съюзът мотивира младите лекари – специализанти и редовни докторанти, посредством отпускането на ежегодни стипендии за една календарна година. От тази година, БЛС разширява проекта и го превръща в ежегодна програма за финансово стимулиране на млади лекари -  студенти след 4-ти курс (5-ти и 6-ти курс), редовни и свободни докторанти, и специализанти. Разширеният проект за финансово стимулиране на бъдещи и млади лекари е по няколко направления:

- Студенти 5-ти и 6-ти курс, чрез отпускането на ежемесечна стипендия в размер до 120 лв. в рамките на една учебна година. Срок за кандидатстване – 28 февруари.

- Финансиране на участие в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години. Срок за кандидатстване – целогодишно.

- Финансиране на научно-изследователски проекти на млади лекари до 35 години, специализанти и докторанти. Срок за кандидатстване – 31 март.

 

Пълната информация и необходимите документи за кандидатстване, можете да видите на сайта на БЛС  - blsbg.com, Конкурс за стипендианти 2019. Документи се приемат от 1 февруари 2019 г.  на адрес: гр.София, бул.“Акад.Ив.Гешов“ №15, Националния център по обществено здраве и анализи, ет.2, ст.6.

Коментари

юли 2020

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития