Галерия - Фото

Служители на ВМА с награди по случай Международния ден на сестринството
Прочетена: 350 пъти
Снимки: ВМА

Военномедицинска академия (ВМА) отбеляза в аванс Международния ден на сестринството – 12 май. Тържественото събрание бе открито от заместник-началника на болницата полк. доц. Владимир Василев. Във връзка с празника служители на ВМА бяха наградени за дългогодишна дейност и заслуги в областта на здравните грижи.

 

Доц. Василев изказа признателност на всички медицински сестри, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори за неуморния им всекидневен труд:

 

"Да се посветиш на милосърдието винаги е било нелека мисия – от времето на Флорънс Найтингейл до днес. Кураж, хладнокръвие, много знания и най-вече – сърце, се искат, за да облекчиш страданието в моментите на най-голяма болка и да вдъхнеш надежда там, където са се настанили отчаянието и страхът. А вие, колеги, се раздавате за тази кауза неуморно и без да чакате похвала. Благодарността обаче я има – не само навръх вашия празник, а всеки ден. Има я и в очите на изцелените пациенти, и в погледа на лекарите, за които сте безценен съюзник в битката за живота. В операционната, в отделението, в кабинета, в лабораторията, край леглото на болните – без вашите професионализъм и отдаденост тази „война” е предварително загубена."

 

Теменужка Дякова, главна медицинска сестра на ВМА, добави:

 

"Бих искала в днешния ден да не използвам думи като най-добра и по-добра, а да използваме думата „благодаря”. Благодаря на всички вас за старанието, за професионализма, за търпението, за часовете, прекарани извън работно време в името на на нашите пациенти. И най-вече за вашия избор да сте част от ВМА. Благодаря на ръководството на ВМА за отношението към нас професионалистите по здравни грижи. Пожелавам ви по-често да чувате думата „благодаря”."

 

***

12 май е определен за Международен ден на сестринството, защото на тази дата е родена Флорънс Найтингейл, считана за основоположник на модерното сестринство и основател на първото училище за медицински сестри.

Коментари

февруари 2020

ПВСЧПСН
     
 

Събития

Няма събития