Новини - България

Случаите на COVID-19 - вече са над 200
Прочетена: 95 пъти

Единадесет новии случая на COVID-19 са регистрирани в България през деня. ова обяви началникът на Военномедицинска академия (ВМА) и Националния оперативен щаб ген.-майр проф. Венцислав Мутафчийски. Общият брой на българите с коронавирус към момента е 201.

 

Градовете, в които за първи път се регистрират заразени пациенти, са Дупница с един случай и Пазарджик с двама, които са семейство. Останалите новодиагностицирани случаи денс са от Добрич - един и в София - 7 души.

 

"Във връзка с увеличаването на случаите и изчерпване на капацитета на Военномедицинска академия и "Пирогов" щабът ще направи прдложение на министъра на здравеопазването - това е стъпка обмислена отдавна - да издаде заповед всяка една болница, независимо от вида на собствеността й в България, в срок от 3 дни да представи обособени отделения, които да работят с коронавирус - оборудвани и с реанимационни легла, не само с легла за леко болни и средно тежко болни", съобщи ген. Мутафчийски.

 

Той съобщи още, че днес са постъпили две по-големи дарения за справяне с коронавируса. Единият дарител е Българската банка за развитие, която е отделила 200 000 лв. Другото дарение в същият размер, но то е от Български енергиен холдинг за Александровска болница.

Коментари

април 2020

ПВСЧПСН
  
   

Събития

Няма събития