Новини - България

Случаите на COVID-19 в България вече са 565
Прочетена: 132 пъти

Установените случаи на COVID-19 у нас за последните 24 часа са 24, като са хоспитализирани 16 души. Общият брой на заразените в страната става 565. Това обяви на редовния сутрешен брифинг председателят на Националния оперативен щаб и началник на Военномедицинска академия (ВМА) ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Хоспитализираните пациенти са 201 и от тях 26 са в интензивни отделения.

 

Последните установени пациенти са разпределени по градове по следния начин: в София - 15 души, във Враца, Варна, Пазарджик, Пловдив, Русе, Стара Загора и Сливен - по един случай, в Хасково - двама души.

 

Най-младият пациент остава детето на една годинка. Най-възрастният пациент, заразен от коронавируса, е на 90 години. Това е жена, която вчера е приета в "Пирогов" в много тежко състояние и в по-късните часове на деня е починала. Общият брой на починалите става 22 души.

 

Има трима нови излекувани пациенти на ВМА. Общият им брой става 42 души.

 

Случаите на COVID-19 сред медицинския персонал са 31. Има един нов случай от Центъра за спешна медицинска помощ в София и така те стават общо осем.

Коментари

май 2020

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития