Новини - България

Следваща мярка срещу COVID-19: Движение с декларации и в градовете?
Прочетена: 990 пъти
Снимки: Министерски съвет

Нови осем случая на заразени с коронавируса са регистрирани в България днес. Всички те са от София, с което броят на заболелите в столицата става 214 души. Това обяви на брифинг в Министерски съвет ръководителят на Националния оперативен щаб и началник на Военномедицинска академия ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Общият брой на заразените в странаа е 346. От тях 125 са хоспитализирани, 13 са в интензивен сектор и интубирани. Сред медицинския персонал има заразени 17 души.

 

Трима души са изписани днес с два отрицателни резултата - един пациент от Александровска болница, един от "Пирогов" и един от Бургас. Така броят на изписаните става 14.

 

Общият брой на починалите вследствие на COVID-19 става осем. Средната възраст на починалите е 66 години.

 

Ген. Мутафчйски обясни, че заради нарушенията на забраната за събиране на много хора на едно място, ще се наложи да се въведат по-строги мерки.

 

"Когато се обяви, че ще има контрол на пътуването от град до град, тогава ни попитахте изпреварващо какви са следващите мерки. Следващите мерки са да се движат с такава декларация и в града. И това е най-вероятно следващата мярка, която вече е обмислена и е въпрос на време да бъде въведена", каза Мутафчийски.

Коментари

май 2020

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития