Новини - България

„Шалом“ дари 33 000 лв. за кампанията „За героите в бяло“
Прочетена: 83 пъти

С дарение в размер на от 33 027.91 лв. организацията на евреите в България „Шалом“ се включва в Националната кампания на Български лекарски съюз „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“. Дарението цели да подпомогне усилията на всички медици, които в момента са на първа линия в борбата с епидемията от COVID -19, съобщават от съюза.

„Организацията на евреите в България „Шалом“ е признателна и помни подкрепата на БЛС от 5 ноември 1940 г., когато Управителния съвет на съсловната организация настоява с писмо пред Народното събрание да не бъдат прилагани ограниченията, предвидени в Закона за защита на нацията към евреите“, казват от организацията

От „Шалом“ изразиха готовност за обновяване на списъка с дарители, които към 27 март са 11 фирми и физически лица:

1. Deloitte Bulgaria

2. Plus 500 Bulgaria

3. MOTO-PFOHE

4. Егоси Консълтантс

5. Елисее груп

6. Контракс АД

7. г-н Даниел Лорер

8. г-н Виктор Меламед

9. г-н Димитър Цоцорков

10. г-н Бони Бонев

11. г-н Васил Колев

 

Българският лекарски съюз (БЛС) и футболистът Димитър Бербатов стартираха национална кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“. Целта на инициативата е осигуряването на средства за закупуването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна. Обявената дарителска сметка е:

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: Райфайзенбанк

IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN

BIC: RZBBBGSF

Основание: Дарение COVID-19

 

Желаещите да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия, могат да го направят като се свържат с Български лекарски съюз на: blsus@blsbg.com.

Коментари

май 2020

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития