Новини - България

Събарят старата сграда на детската болница и на нейно място ще строят нова
Прочетена: 210 пъти
Снимки: Министерски съвет

„С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро място в клъстер от други болници, в паркова среда“.

 

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с представители на протестиращи срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница, ползвайки започнатия строеж в карето на Александровска болница, съобщават от правителствената информационна служба. По време на разговора премиерът подчерта, че постройката, проектирана през 70-те години на миналия век, ще бъде съборена и на същото място ще се изгради нова модерна педиатрична болница, в която ще бъде гарантиран достъпът на специалисти и от съседните високоспециализирани лечебни заведения. Борисов посочи, че очаква от представителите на организациите в хода на работните процедури да му предоставят предложенията си и архитектурните решения.

 

„Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант и вие го знаете“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

 

По време на срещата представителите на различни организации благодариха на премиера и правителството за взетото решение за осигуряване на специализирана болница за малките пациенти.

 

В срещата участваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Коментари