Новини - България

С игра "Презерватилов" младежи ще учат софиянци да се обичат безопасно
Прочетена: 79 пъти
Снимка: Pixabay.com

Българският младежки Червен кръст (БМЧК) ще отбележи празника на Св. Валентин, като запознае подрастващите в цялата страна с опасностите на рисковото сексуално поведение, съобщават от Червенокръстката организация.

 

В София на 14 февруари от 14:00 ч. до 18:00 ч. в градинката пред Народния театър, в специално обособен пункт, желаещите да станат част от инициативата, могат да се включат в игрите „Презерватилов“ и „Lovebox“ или да спечелят атрактивни награди от „Колелото на късмета“. Работилницата за валентинки пък е мястото, където всеки може да даде воля на своята креативност и да зарадва любимия човек. Подробна информация относно различните дейности на младежката червенокръстка организация ще бъде предоставена по време на т.нар. “Бързи срещи с БМЧК”.

 

През целия ден в редица столични училища ще бъдат раздавани брошури и информационни материали, чиято цел е да се повиши здравната култура на младежите, особено по въпросите на полово предаваните инфекции.

 

Образователни игри и анкети, придружени с информационни материали ще бъдат качени и на страниците на БМЧК - София във Facebook (https://www.facebook.com/BulgarianRedCrossYouthSofia/) и Instagram (@brcysofia).

 

Официален партньор на БМЧК е българският офис на международната медицинска компания за сексуално здраве ТУКСИДО България.

Коментари

септември 2019

ПВСЧПСН
      
      

Събития

Няма събития