Събития -

февруари 2018

ПВСЧПСН
   
    
14 февруари
Сряда
Протест за спасяване на клиниката по детска кардиология
пред сградата на Министерски съвет
гр. София
08:00 - 10:00 ч.

На 14.02.2018 г., сряда, от 08:00 до 10:00 часа пред сградата на Министерски съвет ще се проведе „Протест За Спасяване На Клиниката По Детска Кардиология!“. Събитието се организира във Фейсбук и е вследствие на изявлението на работещи в клиниката, че остър недостиг на медицински сестри може да стане причина Клиниката по детска кардиология и кардиохирургия при Националната кардиологична болница (НКБ) да затвори врати в съвсем близко бъдеще.

 

В социалната мрежа организаторите на протеста казват:

 

"Скъпи приятели, познати и непознати!!!
Създавам това събитие,защото положението е наистина нетърпимо. За пореден път единственоро отделение по детска кардиология е на път да затвори. Това е ЕДИНСТВЕНОТО място в ТАЗИ ИЗПАДНАЛА ДЪРЖАВА в което биха могли да спасят вашето дете ако има сърдечен проблем, защото в противен случай то просто ще бъде оставено да си отиде!
Моето дете се роди със сърдечен порок и ако това отделение не съществуваше нямаше да има начин сега момченцето ни да е живо и здрaво на 8 месеца както се случва със много деца от страната, които не успяват да стигнат до тази болница. В това отделение се лекуват деца родени със сърдечни пороци, отделението от години работи на загуба тъй като държавата не си помръдва пръста, а отново и отново е на загуба грижейки се за здравето на нашите деца! Не пожелавам на никой да му се наложи да отиде някога там, но това отделение постоянно е постоянно пълно с малки и болни дечица, които имат нужда от това място. Всеки ден се приемат нови и нови дечица, защото това отделение е наи-доброто на балканите и дори и родители от други държави водят децата си на лечение тук! Операциите, които се извършват там са изключително тежки, лекарите работещи в тази болница са едни от най-добрите детски кардиолози и хирурзи. Болницата по кардиология страда от липса на средства и кадри и още през 2011 година има отворено писмо към всички институции, които безочливо не са направили абсолютно НИЩО за да намерят постоянно решение: https://goo.gl/qLSgS3. Моля споделете това събитие за да може нашият глас да бъде чут!"