Новини - България

Проф. Петко Салчев е назначен за заместник директор на агенция "Медицински надзор"
Прочетена: 46 пъти

Проф. д-р Петко Салчев е новият заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, съобщиха от агенцията. Назначението му става факт след заповед на изпълнителния директор Росен Иванов, съгласувано с министъра на здравеопазването.

 

От вчера, 1 октомври, проф. Салчев ръководи  ресора „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството“.

 

Преди да бъде назначен на настоящата позиция той е ръководил дирекция „Класификационни системи, стандарти и иновации" в Националния център по обществено здраве и анализи.

 

Проф. Салчев  е бил директор на Регионален център по здравеопазване – София град и директор на Университетска болница „Царица Йоанна". В периода 2003-2005  е  заместник-министър на здравеопазването.

 

Проф. Салчев е изследовател в секция „Макроикономика“ в Института за икономически изследвания – БАН. Работил е и ръководил Катедра „Социална медицина и здравен мениджмънт" към Медицински университет – София, като е преминал през всички научно-преподавателски степени – асистент, главен асистент и доцент. Дисертацията му е на тема „Ролята на общопрактикуващия лекар в България". Професор е по социална медицина и здравен мениджмънт.

Коментари

май 2020

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития