Събития -

юни 2018

ПВСЧПСН
    
 
13 юни
Сряда
Пресконференция за участието на България в международни спортни игри за онкоболни
БТА
гр. София
11:00 - 12:00 ч.

На 13.06.2018 г., сряда, от 11:00 часа в БТА ще се състои съвместна пресконференция на Сдружение „ФУУТУРА” и „АПОЗ и приятели” на тема „България изпраща свой отбор от пациенти в първите международни спортни игри за хора с онкологични заболявания /22- 25 юни, Рим, Италия/“.

 

Събитието е част от мащабния международен проект Oncology Games, съфинансиран от ЕК по програма "Еразъм +“ и вдъхновен от личния опит на сървайвъра Леонардо Ченчи, президент на италианската асоциация Avanti Tutta.

 

Основната цел на проекта е да докаже, че в определени граници и под контрол спортът подпомага процеса на лечение и повишава качеството на живот, както и социалния статус на пациентите с рак.

 

Освен да призове пациентите към активен на начин на живот чрез спорта, проектът се стреми да поддържа пациента активен като позиция през целия процес на лечение и да изведе на преден план неговите личностни качества, като това да се стреми към победа. Дейностите по проекта продължават вече 18 месеца и биват реализирани в Италия, Великобритания, Испания, Гърция, Полша и България.