Събития -

декември 2018

ПВСЧПСН
     
      
6 декември
Четвъртък
Пресконференция „По-добри закони - за по-добро здраве”
БТА
гр. София
11:00 - 12:00 ч.

На 6.12.2018, четвъртък, от 11:00 часа в БТА ще се състои съвместна пресконференция на Световната здравна организация, Министерството на здравеопазването и Коалиция за живот без тютюнев дим на тема: „По-добри закони - за по-добро здраве”.

 

Един милион българи, половината от пушещите 2,2 милиона, се очаква да умрат преждевременно поради заболявания, свързани с употребата на тютюневи изделия.  Обяснение на тези шокиращи цифри ще предоставят Световната здравна организация, Министерството на здравеопазването и гражданската Коалиция за живот без тютюнев дим.

 

Участниците ще представят резултатите от междуинституционална кръгла маса под надслов “По-добри закони - за по-добро здраве”, въз основа на които се очаква внасянето на законодателни предложения от Министерство на здравеопазването.

 

Участници:

д-р Михаил Околийски - представител на офиса на Световната здравна организация за България;

Снежана Поповска - главен експерт в Дирекция „Промоция и профилактика на болестите и зависимостите“ към Министерството на здравеопазването;

д-р Гергана Гешанова - председател на УС на Коалиция за живот без тютюнев дим;

д-р Маша Гавраилова - старши експерт по политики за контрол на тютюна към Коалиция за живот без тютюнев дим, председател на УС на Сдружение “България без дим”.