Събития -

май 2018

ПВСЧПСН
 
   
28 май
Понеделник
Пресконференция "Нека хаосът започне сега!"
БТА
гр. София
10:00 - 11:00 ч.

На 28.05.2018 г., понеделник, от 10:00 ч. в Пресклуба на БТА ще се състои пресконференция под наслов "Нека хаосът започне сега!", организарана от Асоциацията на хората с псориазис и псориатични усложения, Българският алианс на дерматологични и ревматологични заболявания и Федерация „Български пациентски форум“

 

Поводът са новите критерии за изписване на биологична терапия при пациенти с псориазис, псориатичен артрит и други ревматологични заболявания. Критериите засягат както пациентите, които тепърва ще започват терапия, така и тези, на които им предстои смяна на медикамент. Промяната ще засегне над 7000 пациенти, които към момента са на биологична терапия, както и всеки нов пациент, който се нуждае от такава.

 

На срещата с медиите ще бъдат поставени следните въпроси:

 

  • На кого са нужни новите критерии и чии интереси обслужват?
  • Новите критерии означават ли, че досега действащите комисии се обявяват за некомпетентни?
  • Колко пациенти от страната ще бъдат засегнати?
  • Възпрепятстване на равния достъп до лечение тенденция ли е в бъдещата политика на НЗОК?

 

В пресконференцията ще вземат участие представители на Асоциацията на хората с псориазис и псориатични усложения, Българския алианс на дерматологични и ревматологични заболявания, Федерация „Български пациентски форум“, доц. Здравка Демерджиева - началник на Клиниката по кожни и венерически болести в „Аджибадем Ситиклиник Болница Токуда“ – София, д-р Иван Богданов – дерматолог в „Аджибадем Ситиклиник Болница Токуда“ – София и председател на Фондация „Псориазис“, проф. Евгения Христакиева - началник на Клиниката по кожни и венерически болести в Университетската многопрофилна болница за акитвно лечение (УМБАЛ) - Стара Загора.