Събития -

ноември 2019

ПВСЧПСН
    
 
14 ноември
Четвъртък
Пресконференция на тема „Антибиотиците: Използвайте отговорно“
хотел „Форум“
гр. София
12:30 - 13:30 ч.

На 14.11.2019 г., четвъртък, от 12:30 часа в Зала 2 на хотел „Форум“ (бул. „Цар Борис III“ № 41), ще се проведе пресконференция по повод Световната седмица за правилната употреба на антибиотиците. Темата на събитието е „Антибиотиците: Използвайте отговорно“.

 

На пресконференцията ще присъстват зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, програмният мениджър за контрол на антимикробната резистентност от офиса на СЗО за европейския регион д-р Данило Ло Фо Уонг, ръководителят на офиса на СЗО за България д-р Скендер Сила, директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев, ръководителят на Националния център по безопасност на храните проф. Христо Даскалов и председателят на Българското сдружение по иновативна медицина д-р Валери Цеков.

 

Дейностите, свързани със седмицата, посветена на осведомеността за отговорно прилагане на антибиотиците, са организирани от Българското сдружение по иновативна медицина, със съдействието на Офиса на СЗО за България и подкрепата на Министерството на здравеопазването и НЦЗПБ.