Събития -

май 2019

ПВСЧПСН
  
  
21 май
Вторник
Представят първият за България информационен сайт за диабета
Кино Култура
гр. София
15:30 - 17:00 ч.

На 21.05.2019 г., вторник, от 15:30 ч. в „Кино Култура“ (ул. „Сан Стефано“ 22) ще се проведе шести модул от обучението за здравни журналисти „Часът на диабета“, на което ще бъде представен първият за България информационен сайт за заболяването – диабет.бг. Той е създаден от биофармацевтичната компания АстраЗенека България в партньорство с Българска асоциация „Диабет“, която е пълноправен член на Международната диабетна федерация (IDF).

 

Целта на интернет страницата е да дава пълна, коректна и актуална информация за захарния диабет. Всеки, който има желание, може да прочете за заболяването, какви са симптомите и как се поставя диагноза. В сайта има информация и за възможностите за превенция, лечение и контрол на болестта и на усложненията й. На диабет.бг пациентите ще могат да намерят полезни материали и съвети за живот с диабет.

 

В събитието ще участват:

-    Проф. Анна-Мария Борисова, председател на Българско дружество по ендокринология;
-    Майя Викторова, председател на Българска асоциация „Диабет“;
-    Зоя Паунова, изпълнителен директор на АстраЗенека България

 

По време на събитието ще бъде представена и актуална информация за разпространението на диабета, диагностиката и необходимостта от постигане на ранен адекватен контрол.