Новини - България

Пожарникари даряват кръв във ВМА
Прочетена: 48 пъти
Снимка: ВМА

Служители на „Пожарна безопасност и защита на населението” застават зад каузата „Дари кръв, спаси живот!” на Военномедицинска академия (ВМА), съобщиха от лечебното заведение.

 

В рамките на два дни, 26 и 27 септември 2019 г., пожарникарите, които ежедневно рискуват живота си, спасявайки хора в беда, ще дарят кръв безвъзмездно в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

 

Официалният старт на поредната акция по човечност ще дадат началниците на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов и на Академията генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., на 26 септември (четвъртък), от 10 часа.

 

Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от важните мисии за Кръвния център на ВМА. В последния четвърт век зад благородната кауза застават безброй българи с големи сърца – военни, служители на МВР, артисти, спортисти, рокери, политици.

 

Статистиката отбелязва ръст в броя на кръводарителите, като през последните години те са около 6 000, а половината от тях са български военнослужещи от различни военни формирования.

Коментари

май 2020

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития