Новини - България

"Пирогов" отново ще лекува пациенти през Фонда за лечение на деца
Прочетена: 128 пъти
Снимка: Redmedia.bg

В „Пирогов” успешно е приключила процедурата по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за доставка на медицински изделия за нуждите на болницата, които са необходими при лечението на деца през Центъра „Фонд за лечение на деца” (ЦФЛД), съобщиха от лечебното заведение.

 

"Това означава, че занапред пациентите до 18-годишна възраст, при които се използват медицински изделия, чиято стойност се покрива от ЦФЛД, отново ще могат да получават адекватно, съвременно лечение в спешната болница в следните детски специалности: детска хирургия, детско изгаряне и възстановителна хирургия, детска травматология, детска неврохирургия и детска урология", уточняват от "Пирогов".

 

Припомняме, че едно от задължителните условия при лечение на пациенти през фонда е болницата, в която се осъществява то, да има процедура по ЗОП за доставка на медицински изделия. През миналата година поради наличието на такова изискване беше допуснато забавяне на животоспасяваща оперативна интервенция със специален имплант на 3-годишно дете, страдащо от рядко заболяване. Тогава проблемът беше изнесен в публичното пространство от Обществения съвет на ЦФЛД. Малко по-късно "Пирогов" обяви обществена поръчка и по този начин бе направена стъпката към решаването му.     

Коментари

март 2019

ПВСЧПСН
    

Събития