Новини - България

Pampers дарява над 350 000 пелени за недоносени бебета в цяла България
Прочетена: 161 пъти
Снимки: Pampers

Pampers дарява над 350 000 специализирани пелени за недоносени бебета. Мащабното дарение ще обхване 45 неонатологични отделения в цяла България, съобщиха от компанията.

 

Американската марка представи първите пелени, специално създадени за нуждите на най-крехките създания и съобщи, че дарява над 350 000 от тях на преждевременно родените бебета у нас. Pampers Preemie Protection са единствените пелени в България, предназначени за бебета, родени през втория триместър на бременността с екстремно ниско тегло – от 800 грама.

 

Всяка година броят на недоносените деца в Европа се повишава, като в България преждевременно се раждат около 6000 бебета годишно. Поради тази причина компанията си партнира със стотици медицински сестри от интензивни неонатологични отделения в САЩ, Канада и Япония и влага над 10 000 часа в разработването на Pampers Preemie Protection размер -3, която е с 40% по-малка от пелена за доносено новородено бебе.

 

Специализираните пелени ще достигнат до 30 града в страната, като целта е дарението да покрие нуждите на болниците до края на 2019 г.

Коментари

май 2019

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития