Новини - България

Оттеглят предложението лекарският съюз да не бъде страна в преговорите за рамковия договор
Прочетена: 111 пъти
Снимка: Pixabay.com

Българският лекарски съюз (БЛС) ще участва в преговорите за Национален рамков договор (НРД) за 2019 г., а предложенията на здравното министерство съсловната организация да бъде извадена от преговорния процес ще бъдат оттеглени. Това съобщи пред Redmedia председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. Той поясни, че е получил уверение за това от министър Кирил Ананиев. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) също е заявила, че има готовност да стартира преговорите. Д-р Маджаров допълни, че независимо от законовото изискване те да започнат след приемането на бюджета на НЗОК, не е проблем да стартират още сега по текстовата част, която не засяга цени и обеми.

 

„Нашите аргументи бяха приети, но бе внесено уточнение – финалният документ ще се нарича "Анекс към НРД 2018 г.“, каза председателят на съсловната организация и допълни: "Причината да е анекс към НРД 2018 е желанието рамковият договор да е с начална дата 1 януари, а не както досега – 1 април".


 

Д-р Маджаров бе категоричен, че каквито и промени да бъдат предприети, лекарите трябва да участват в договарянето на общата рамка на здравеопазването.  

 

Невена ПОПОВА

Коментари

юни 2019

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития