Новини - България

Отменена е грипната епидемия в някои области и общини
Прочетена: 56 пъти
Снимка: Pixabay.com

От днес е отменена грипната епидемия в областите Бургас и Хасково, съобщават от здравно министерство. Отменя се епидемията в общините Генерал Тошево (област Добрич) и Кюстендил, Бобов дол, Рила, Кочериново, Бобошево, Невестино и Трекляно (област Кюстендил).

 

От Министерството на образованието и науката обявиха, че в 8 области се възстановява учебният процес след грипната ваканциа. От днес тръгват на училище учениците в София - град и област София. Грипна ваканция няма вече и в областите Благоевград, Бургас, Габрово, Кюстендил,  Монтана и Хасково.

 

До 9 февруари се удължава грипната ваканция в цялата област Враца и в община Джебел в област Кърджали.
До 7 февруари няма да има учебен процес във всички училища в областите Варна, Перник, Шумен, Търговище, Русе, Плевен, Велико Търново, Силистра, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Пловдив и Пазарджик. Това важи и за ловешките общини Летница и Априлци, както и за общините Смолян, Златоград и Неделино. До 7-ми февруари няма да се учи и в добричката община Крушари и общините Макреш и Ново село във Видинска област, както и в разградските общини Цар Калоян и Исперих.

Коментари