Събития -

декември 2019

ПВСЧПСН
      
     
10 декември
Вторник
Откриват новоизградената Клиника по медицинска онкология към УСБАЛО
гр. София
гр. София
12:00 - 13:00 ч.

На 10.12.2019 г., вторник, от 12:00 часа в сградата на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология – София (УСБАЛО) ще бъде открита новоизградената Клиника по медицинска онкология (химеотерапевтичен комплекс). Строително-ремонтните дейности за новата са осигурени от бюджета на Министерството на здравеопазването в размер на 1.3 млн. лв. В резултат на това два от неизползваните до сега етажи на сградата, са превърнати в модерна клиника, отговаряща на всички условия за европейско лечение и безопасност на пациентите.

 

УСБАЛО е най-голямото специализирано заведение за лечение на онкологични заболявания в страната, което осигурява болнично медицинско обслужване на повече от 13 хиляди души годишно. Болницата предлага комплексно лечение на пациентите си съобразно най-добрите световни практики. В лечебното заведение се извършва хирургична дейност, медикаментозно лечение и лъчелечение. На територията на болницата се намира най-големият лъчетерапевтичен комплекс в България, изграден в периода 2010-2016 г. с помощта на европейско финансиране.

 

В момента тече реконструкция в Клиниката по нуклеарна медицина и ще бъде инсталиран най-модерният ПЕТ КТ скенер в Югоизточна Европа. Апаратурата трябва да започне да обслужва пациенти през първата половина на 2020 г.