Новини - България

Отбелязваме Световния ден за борба срещу СПИН със събития в цялата страна
Прочетена: 71 пъти

Кампанията по повод Световния ден за борба срещу СПИН - 1 декември, в цялата страна тази година ще премине под мотото „Моето здраве е мое право“ (My health, my right). Инициативите ще бъдат фокусирани върху правото на здраве и здравеопазване на всички хора, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

 

Събития в София, които са организирани от Столична регионална здравна инспекция и неправителствени организации са:

 

  • На 1 декември, от 10.00 до 12.00 часа, Студентският съвет на Техническия университет – София и Столичната регионална здравна инспекция  организират съвместна кампания пред ректората на Техническия университет. В мобилен медицински кабинет ще се извършват безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ-инфекцията.
  • На 1 декември, от 10.00 до 17.00 часа, в Центъра за сексуално здраве при сдружение „Здраве без граници“ (София, ул. „Самуил“ № 111) ще се извършват безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ-инфекцията. Ще се разпространяват здравно-образователни материали и презервативи.
  • На 1 декември, от 11.00 до 15.00 часа, мобилен медицински кабинет за анонимно безплатно консултиране и изследване за ХИВ с екип на фондация „Инициатива за здраве“ ще бъде разположен на пл. „Батемберг“. Ще се предлагат безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ-инфекцията.
  • На 1 декември, от 11.00 до 14.00 часа, мобилен медицински кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ с екип на сдружение „Каритас“ ще бъде разположен на ул. „Екзарх Йосиф“ (до минералната вода). Ще се предлагат безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ-инфекцията.
  • На 4 декември, от 10.00 до 12.00 часа, Студентският съвет на Медицинския университет – София и Столичната регионална здравна инспекция  организират съвместна кампания пред ректората на Медицинския университет. В Мобилен медицински кабинет ще се извършват безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ-инфекцията.

 

Вижте графика на събитията в цялата страна ТУК.

Коментари

септември 2019

ПВСЧПСН
      
      

Събития

Няма събития